Onderzoek

Lowerstudy (Lifestyle, OverWeight & Energy Restiction)

De Lower Study is opgezet in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit van Maastricht en de Ziekenhuisgroep Twente. De analyses van de verzamelde onderzoeksgegevens werd gedaan worden door de 2 universiteiten. Het onderzoek draaide om de vergelijking van vier verschillende diëten, verdeeld over vier behandelingsgroepen:

Behandelingsgroep 1              dieet: normaal eiwit – normaal koolhydraat
Behandelingsgroep 2             dieet: normaal eiwit – laag koolhydraat
Behandelingsgroep 3             dieet: hoog eiwit – normaal koolhydraat
Behandelingsgroep 4             dieet: hoog eiwit – laag koolhydraat

De deelnemers ontvingen een uitgeschreven dieet, overeenkomstig met de behandelingsgroep.

Het onderzoek bestond uit 2 fases:

Fase 1: duurde 3 maanden en is bedoeld om zoveel mogelijk gewichtsverlies te realiseren. Tijdens deze fase werd er een streng dieet gevolgd. In fase 1 kwam de deelnemer de eerste twee maanden wekelijks op het ziekenhuis in Hengelo voor de groepsbehandeling.

Fase 2: duurde 9 maanden en was bedoeld om het bereikte gewichtsverlies zo goed mogelijk vast te houden. Tijdens deze fase volgde de deelnemer nog steeds hetzelfde dieet, echter minder streng dan tijdens fase 1. In deze fase kwamen de deelnemers eens per maand op het ziekenhuis in Hengelo voor de groepsbehandeling.

De conclusies van dit onderzoek vindt u in dit artikel (PDF) gepubliceerd in het vaktijdschrift ‘Physiology and Behaviour’.

Lowerstudy_logo

Klinisch onderzoek

Ollyxa heeft meegewerkt aan verscheidene klinische trials (fase 4) binnen de Ziekenhuisgroep Twente. Dit betrof altijd onderzoek met obese patiënten naar de werking van nieuwe medicatie op de regulering van diabetes type II en/of het tegengaan van ernstig overgewicht.